AutomART 2PATTERN

AutomART 2PATTERN

În ciuda faptului că cele mai multe aplicații CAD și aplicații pre-press sunt destul de performante, procesul menționat mai sus, nu se întâmplă astfel în majoritatea companiilor care produc articole sportive imprimate digital. din simplul motiv că aplicațiile CAD și aplicațiile pre-press nu interactionează și nu pot conlucra pentru a îndeplini scopul.

În realitate, majoritatea producătorilor folosesc o soluție de CAD pentru îmbrăcăminte pentru a proiecta și tăia piese din țesătură albă. Într-un proces complet separat, ei pregătesc grafica și o printează pe hârtie. Gradarea se face prin scalarea manuală a graficii pentru a se potrivi dimensiunilor modificate ale tiparelor. Poziționarea pieselor albe de țesătură pe hârtia tipărită se face exclusiv manual, implicând costuri de producție ridicate.

Pentru prima dată, Gemini CAD Systems introduce plug-in-ul AutomART 2PATTERN pentru software-ul Pattern Designer. Producerea echipamentelor sportive făcute la comandă cu imprimare digitală nu a fost niciodată mai ușoară. Graficele sunt importate în format PDF direct în aplicația CAD.

Conținutul este plasat pe tipar și gradat automat utilizând aceeași tehnică la fel ca și în gradarea obișnuită a îmbrăcămintei. PDF-urile vor fi integrate (încorporate) în fișierul CAD. Odată ce acest lucru este realizat, fluxul de lucru va fi unul tipic pentru producția îmbrăcămintei: fișierul CAD conținând fișierele PDF va ajunge în Gemini Nest Expert, unde va fi optimizat automat la o eficiență ridicată, utilizând rotație și alte FUNCȚII și restricții. Odată ce optimizarea este terminată, Gemini Nest Expert va exporta două fișiere: unul pentru imprimarea digitală, celalalt pentru mașina automată de croit: unul pentru imprimantă digitală, celalalt pentru mașina automată de taiat. Ambele fișiere încorporează elemente logice care ar putea fi utilizate (ulterior) de către VisionCUT pentru scanarea și tăierea automată a fișierului.

Capacitatea de a gestiona PDF-uri și de a aplica proceduri de gradare a îmbrăcămintei, combinată cu abilitatea de a încadra tipare cu conținut grafic într-un marker mare se traduce printr-o automatizare totală a procesului, pe tot parcursul drumului până la mașina automată de croit.

Conținutul grafic PDF trece prin Gemini Pattern Designer și Gemini Nest Expert nedeteriorat, fără nici o alterare a calității sau a proprietăților fișierului original, iar rezultatul este un fișier mare în format PDF cu același nivel de calitate și proprietăți de culoare, care pot fi trimise direct la imprimantă.

Pregătirea joburilor pentru producerea articolelor sportive imprimate digital necesită mai multe părți separate:

  • Proiectați și gradați tiparele folosind fluxul clasic de lucru în îmbrăcăminte
  • Proiectați conținutul grafic într-o aplicație de pre-press
  • Potriviți forma tiparelor cu conținutul grafic pentru fiecare mărime, individual
  • Optimizați părțile în markere lungi cu eficiență mare
  • Imprimă piesele în rolă
  • Tăierea părților

Descoperirea noastră

Întreaga soluție digitală de tipărire oferită de Gemini CAD Systems se bazează pe o tehnologie proprietară capabilă să importe, să scaleze, să impună și să imprime fișiere tipărite de înaltă calitate, cum ar fi EPS sau PDF. această capacitate există atât în ​​Gemini Pattern Designer, cât și în modulele Gemini Nest Expert.

Cum funcționează ?

Folosind capacitatea de a gestiona conținut grafic tipăribil, designerul poate folosi modelul Gemini Pattern Designer pentru a îmbina conținutul grafic cu formele proiectate și clasificate în aplicația CAD, pentru a imita aceste forme decorate și a trimite rezultatul direct la o imprimantă cu format mare și un cutter.
Această înseamnă că întregul flux de lucru este efectiv schimbat, toate operațiile pre-tipărite fiind efectuate în interiorul mediului CAD furnizat de Gemini, beneficiind de toate instrumentele tipice de automatizare specifice producției de articole de îmbrăcăminte, cum ar fi clasificarea, verificarea, planificarea tăierii, cuiburile etc.
Rezultatul acestui proces este o rolă de forme imprimate îmbrăcate care trebuie tăiate. Tehnologia responsabilă de această fază este VisionCUT. Acest sistem are capacitatea de a scana materialul imprimat, de a identifica poziția și distorsiunea formelor imprimate și de a conduce un tăietor cu un singur strat pentru a tăia perfect piesele, compensând orice distorsiune într-un anumit set de reguli și restricții. Întregul proces este complet automat, într-o integrare continuă cu cuttterul.

Care sunt beneficiile?

Pentru prima dată, producătorii de articole de îmbrăcăminte imprimată digital și alte produse confecționate pot implementa un flux de lucru complet automatizat, care reduce cu până la 60% costurile forței de muncă. Utilizarea consumabilelor, cum ar fi hârtia de transfer și timpul imprimantei, sunt reduse cu până la 35%, în timp ce consumul de cerneală este redus cu până la 10%. Calitatea în potrivirea pieselor cusute la orice dimensiune este garantată și nu necesită niciun compromis. Întregul proces este, de asemenea, compatibil cu tehnologia de imprimare directă la țesături.

 

 

Similar: Automart 2Nest