AutomART 2Nest

AutomART 2Nest

 

Imprimarea digitală a textilelor este un sector în plină dezvoltare. Tot mai mulți producatori de imprimante răspund cererii tot mai mari pentru unelte de producție performante. În ciuda acestei evoluții, uneltele software pre-press și RIP rămân, în general, separate de procesul post-imprimare care, în cele mai multe cazuri, necesită tăierea conținutului imprimat. O altă problemă importantă este faptul că eficiență încadrării sofware-urilor comune de aranjare este slabă, în comparație cu eficiență ridicată întâlnită de obicei în încadrările și în tăierea textilelor.

Tăierea materialelor imprimate sau a altor materiale flexibile ridică probleme specifice și de obicei necesită algoritmi dedicați pentru a compensa distorsiunile media apărute în timpul imprimării, transferului sau tratării.

Din 2011, sistemul Gemini VisionCUT oferă o soluție de încredere pentru scanarea, procesare și tăierea materialelor, ce poate fi aplicată pe orice mașină automată de croit single ply.

În 2016 Gemini CAD Systems introduce PDF to CUT plug-in pentru Nest Expert, un modul capabil să execute o sarcina simplă, dar critica: imaginile PDF pot fi importate și procesate ca și piese în fluxul clasic al aplicației CAD, astfel beneficiind de eficiență ridicată a încadrării și fiind capabil să genereze simultan două fișiere: unul pentru imprimantă digitală, celălalt pentru mașina automată de tăiat. Ambele fișiere încorporează elemente logice care să fie utilizate ulterior de către VisionCUT pentru scanarea și tăierea automată a fișierului.

Capacitatea de a încadra mai multe PDF-uri într-un marker mare, folosind toate avantajele tipice ale unei soluții de încadrare automată pentru industria de îmbrăcăminte, se traduce într-o automatizare totală a procesului, pe tot parcursul drumului până la mașina automată de croit.

pdftonest4_V2pdftonest3_v2

pdftonest2_v2pdftonest1_v2

Conținutul grafic PDF trece prin Gemini Nest Expert nedeteriorat, fără nici o alterare a calității sau a proprietăților fișierului original, iar rezultatul este un fișier mare în format PDF cu același nivel de calitate și proprietăți de culoare, care pot fi trimise direct la imprimantă.